2009-02-13

Majoriteten kapitulerade

Den rödgröna majoriteten kapitulerade vid gårdagens kommunfullmäktigemöte. Det blir ingen folkomröstning om vare sig skattenivån eller hastighetsbegränsningen. Båda förslagen var lika ogenomtänkta. Man kan inte ha en folkomröstning om skatten ska höjas, sänkas eller vara oförändrad. Skattenivån hänger ju ihop med kommunens utgifter. Man ska inte göra av med mer pengar än man har, men man bör inte heller ta in mer pengar i skatt än vad som behövs. (Fast det där sista förstår ju inte de rödgröna förstås...)

En folkomröstning om vi ska ha 40 eller 50 kilometer i timmen som grundhastighet i Karlstad som vänsterpartiet hade föreslagit var lika tokigt. Den frågan ligger just nu för avgörande hos Transportstyrelsen och inte hos kommunen, varför en folkomröstning i denna fråga inte hade haft något som helst värde.

Nu kunde ett enigt kommunfullmäktige avslå kommunstyrelsens förslag, vilket inte är så vanligt. Men det är naturligtvis bra om den rödgröna majoriteten i Karlstad drar tillbaka sina stolligaste förslag. Det får de gärna göra fler gånger.

Inga kommentarer: