2010-09-28

Alliansregeringen vann valet!

Det kan finnas anledning att verkligen ropa ut detta så att budskapet når fram: Alliansregeringen vann valet!
När man hör och läser kommenterarna efter årets riksdagsval, så kan man få intrycket av att det var Sverigedemokraterna som vann, men det var det sannerligen inte. Partiet fick 5,7 procent av rösterna, och det är givetvis en mycket stor framgång för Sverigedemokraterna, men valet handlade faktiskt om vilka som ska styra Sverige under den kommande fyraårsperioden.
Alliansen ökade med 1,6 procentenheter, samtidigt som de rödgröna minskade med 2,7 procentenheter. För första gången sedan 1908 har en borgerlig statsminister vunnit ett val. Den gången var det Arvid Lindman, nu var det Fredrik Reinfeldt.
Det är därför förvånande att många borgerliga verkar hänga med huvudena. Har de inte förstått att de har vunnit?
173 mandat är mycket bra. Sittande regeringar brukar backa i valen, men den trenden bröt Alliansregeringen när det gäller röstandelen.
Kan då regeringen sitta kvar, om man inte får egen majoritet? Ja, naturligtvis. Det är närmast det normala i svensk politik att vi har en minoritetsregering. Varken Olof Palme, Ingvar Carlsson eller Göran Persson ledde någonsin en majoritetsregering.
Regeringen Reinfeldt behöver inte förhandla med oppositionen för att få igenom sina förslag. Enda möjligheten för oppositionen att fälla regeringen är att Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Miljöpartiet går samman med Sverigedemokraterna, och hur troligt är det? Hur skulle Mona Sahlin kunna möta väljarna i ett nyval och förklara varför hon lierat sig med ett parti, som hon sagt att hon inte vill ta i med tång?
I kommunalvalet i Karlstad gick väljarna emot trenden och de rödgröna gick framåt. Miljöpartiet tog ett nytt mandat. På den borgerliga sidan tappade tyvärr centern två mandat och kristdemokraterna ett, medan moderaterna ökade med två mandat. De rödgröna har nu 32 av 61 mandat, medan de borgerliga har 27. Trots detta är det inte säkert att det blir fortsatt rödgrönt styre. Miljöpartisterna säger sig vilja förhandla både med de röda och med de borgerliga. Om de verkligen är beredda att ”byta sida” är oklart. De har förhandlat med båda sidor förr. Avsikten har varit att få igenom så mycket som möjligt i förhandlingen med socialdemokraterna. Den här gången vill de ha två kommunalrådsposter! Måhända borde de erinra sig det gamla talesättet: ”Den som gapar efter mycket mister ofta hela stycket!”
Landstingsvalet är otroligt spännande. De styrande socialdemokraterna och vänsterpartisterna tycks ha tappat hela fem mandat. De får då 37 mandat, medan Värmlandsalliansen får 38 mandat. De båda nykomlingarna Miljöpartiet och Sverigedemokraterna får tre mandat vardera. Den som säger att politik inte är matematik har inte förstått mycket…
I första hand får Värmlandsalliansen försöka nå en överenskommelse med Miljöpartiet för att skapa en majoritetskoalition. Misslyckas detta kan nästan vad som helst hända.

2010-09-21

En stor seger!

Valet innebar en stor seger för de borgerliga. En större andel av svenska folket röstade på Alliansen nu jämfört med 2006, vilket också innebär att gapet till de rödgröna har växt.
I Aftonbladet och flera andra tidningar talas det om kaos i riksdagen. Vad då kaos? Regeringen Reinfeldt kan lugnt regera vidare. Så länge som de rödgröna inte går ihop med Sverigedemokraterna, så kommer regeringen att få igenom sina förslag i riksdagen. Så vad är problemet?!

2010-09-20

Helt fel hade jag inte

Jag var inte helt fel ute. Alliansen vann valet och socialdemokraterna behöll positionen som största parti, precis som jag sade. Däremot kom Sverigedemokraterna in i Riksdagen, så där hade jag fel. Det är inte omöjligt att Aftonbladets och Expressens kampanjer igår var det som behövdes för att de skulle ta sig in.

När det gäller Karlstads kommun och Landstinget i Värmland hade jag rätt. De rödgröna har fortsatt majoritet i kommunen. Ja, de till och med ökade med ett mandat. Och i landstinget är situationen minst sagt oklar. Socialdemokraterna och Vänsterpartiet gick kraftigt bakåt och förlorade sin majoritet. Inte ens med nykomlingarna Miljöpartiet får de majoritet. Inte heller Värmlandsalliansen, som består av de fyra borgerliga partierna och Sjukvårdspartiet, får majoritet. Nu väntar intressanta förhandlingar.

2010-09-19

Jag har röstat

Nu har yngsta dottern och jag varit iväg till vallokalen och jag har röstat. Finns inte så mycket mer att göra nu än att avvakta valresultatet.

Idag smäller det!

Idag är den stora valdagen! Ikväll får vi veta hur det har gått. För en dryg månad sedan förutspådde jag valresultatet. Jag skrev då att Alliansen vinner, att socialdemokraterna förblir största parti och att Sverigedemokraterna inte kommer in i Riksdagen. Vad gäller den sista punkten, så oroas jag av Expressens och Aftonbladets jättemanifestationer idag för att förmå väljarna att inte rösta på Sd. Jag tror inte på idén att mediaeliten berättar för folket vilka idioter de är som riskerar att rösta fel. Sådant gynnar bara Sverigedemokraterna. Men jag håller fast vid mitt tips i alla fall.

I Karlstads kommun tror och fruktar jag att de rödgröna vinner, men förhoppningen om ett nytt styre finns ju.

I landstingsfullmäktige kommer Miljöpartiet och Sverigedemokraterna in, vilket kommer att leda till ett oklart läge och det kommer att dröja ett bra tag innan vi vet vilka som ska styra landstinget de kommande fyra åren

2010-09-18

Slutspurt

Idag var jag vid valstugan på Stora Torget. Där fanns även Malin Hedström, Niklas Wikström, Gert Ohlsson, Per Scheutz, Henrik Lindblom och Robert Andersson. Jag träffade även några nya killar från LUF. Tillsammans delade vi ut foldrar till förbipasserande. Det kändes bra. Man får verkligen en känsla av att Alliansens valseger är nära, när man möter väljarna på stan. Bara det nu går bra för Folkpartiet också!

2010-09-16

(S) vill fiffla med opinionsundersökningarna

Socialdemokraten Sven-Erik Österberg funderar på om man kan förbjuda opinionsundersökningar tätt inpå valet. Detta är naturligtvis en absurd idé. Vem som helst kan fråga folk om vad de ska rösta på. Det enda man kan förbjuda är själva publiceringen.
Det är lätt att förstå varför en ledande socialdemokrat kommer med detta förslag. Socialdemokraterna gör nämligen egna opinionsundersökningar. Om man kunde förbjuda att andra mätningar redovisades, skulle (s) vara ensamma om att känna till hur valvinden blåser. Dessutom kan socialdemokraterna då läcka uppgifter från sina undersökningar, som ingen annan kan kontrollera.
Just detta har hänt idag. När samtliga opinionsinstitut redovisar att Alliansen ökar sitt försprång till de rödgröna varje dag, så sprider socialdemokraterna uppgifter om att de har en egen, hemlig, undersökning som visar att de rödgröna nästan är ikapp. Ännu ett tecken på att paniken och desperationen är total hos socialdemokraterna.

Socialdemokraterna bjuder in sd till riksdagen

I mätning efter mätning sjunker stödet för de rödgröna. Detta beror framför allt på att Socialdemokraterna tappar sympatisörer i en rasande takt. Det tycks vara omöjligt för Socialdemokraterna att stoppa den nedåtgående trenden.
Kris- och panikmötena torde avlösa varandra på det socialdemokratiska partihögkvarteret på Sveavägen i Stockholm. De många utspelen har inte haft någon effekt. Ena dagen skulle pensionärerna få stora förbättringar, nästa dag var det studenterna och någon dag senare var det barnfamiljerna.
Det är förståeligt att Socialdemokraterna springer omkring som yra höns just nu. Ingenting i valrörelsen fungerar. Varje gång som partiledaren visar sig, tappar partiet ytterligare i stöd.
Skälen till motgångarna kommer att analyseras noga efter valet, men det är nog ingen högoddsare att anta att man kommer att peka på det olycksaliga rödgröna ”samarbetet”. Det finns mängder av svenskar som inte har något emot att lägga sin röst på Socialdemokraterna, men de vill för död och pina inte få Lars Ohly och Vänsterpartiet på köpet.
Men även om den socialdemokratiska valapparaten i stort sett har upphört att fungera, är det ändå märkligt hur partiledningen lägger upp taktiken i valrörelsens slutskede. Man skulle ju tro att partiet skulle satsa på att framför allt lyfta fram de frågor där man tidigare under mandatperioden har stått stark, exempelvis sjukförsäkringen och A-kassan. Därmed inte sagt att Socialdemokraterna har rätt i sak i dessa frågor, men det är ändå politiska spörsmål som förmår att entusiasmera de egna.
Mot allt sans och förnuft har Socialdemokraterna istället valt att lägga allt sitt krut på något som inte ens är en politisk sakfråga. Man lägger nu kraft på att försöka få fram ett besked om hur Alliansen ska göra om Sverigedemokraterna kommer in i Riksdagen. Fredrik Reinfeldt har sagt att det block som får flest röster ska bilda regering, vilket Socialdemokraterna tolkar som att han kommer att samarbeta med Sverigedemokraterna.
Det är högst oklart hur Socialdemokraterna anser att Fredrik Reinfeldt bör agera, om det blir så att Alliansen får fler röster än de rödgröna, samtidigt som Sd kommer in. Vad är egentligen alternativet till att största blocket regerar?
Men det som är katastrofalt i Socialdemokraternas valspurt är att man ägnar all kraft åt att tala om Sverigedemokraterna som om dessa redan sutte i riksdagen, samtidigt som man vägrar att ta debatten med dem. Socialdemokraterna har klagat på att media ägnar sig alltför mycket åt det politiska spelet och opinionsundersökningarna och alltför lite åt sakfrågorna, men man väljer själva att lämna sakfrågorna därhän och istället fokusera på just det politiska spelet.
Sverigedemokraterna måste vara omåttligt förtjusta över detta. Man slipper försvara och förklara sin politik, men man är ändå det parti som det talas mest om i Sverige idag.
Den senaste veckan har Sverigedemokraterna ökat, samtidigt som Socialdemokraterna minskar. Det tycks som om Socialdemokraternas taktikmiss leder till att de egna går över just till de bespottade Sverigedemokraterna.
Skulle Sverigedemokraterna komma in i Riksdagen i årets val, kan man framför allt tacka Socialdemokraterna för detta.
För den som vill undvika att Sverigedemokraterna får en vågmästarställning i Riksdagen finns det bara ett alternativ. Rösta på Alliansen, så att regeringen får egen majoritet!

2010-09-15

Att vara känd... :)

Jag stod vid vår valstuga på Stora Torget idag. NWT var där och filmade för sin nätupplaga. När de kom till Folkpartiets stuga, ville de tala med Vilhelm Sjögren, som stod där tillsammans med mig. Vilhelm undrade om de inte ville tala med mig istället, men journalisten tyckte att jag var för känd.

Sedan såg jag hur de gått vidare till Kristdemokraternas valstuga. Där intervjuade de Peter Kullgren, som är Kristdemokraternas gruppledare. Han var tydligen inte lika känd...

Det här måste jag mobba Peter för ;)

2010-09-14

Nya Karlstadssiffror

Eftersom det har sagts att "som Karlstad röstar, så röstar Sverige", har Sifo mätt partisympatierna i Karlstad för Rapports räkning. Till skillnad från mätning från Synovate för ett par veckor sedan, leder Alliansen. Alliansen får 48,2 och de rödgröna 45,5 procent av karlstadsbornas röster. Sverigedemokraterna får 4,2 procent. Vi får hoppas att siffrorna inte stämmer för Riket i sin helhet. Det är bättre för Sverige att Alliansen får egen majoritet.

Oroväckande för Karlstads kommunpolitiker är att det enligt Sifo går betydligt bättre för de rödgröna kommunalt än i riksdagsvalet. Risken är överhängande att de rödgröna får fortsätta att styra Karlstad.

Fanflykt

Väljarna fortsätter att fly från det socialdemokratiska partiet. I dagens mätning från Skop får (s) 27,6 procent, vilket är en minskning med 2,0 procentenheter. Alliansen ökar sitt försprång till de rödgröna med 4,0 procentenheter och leder med 51,1 mot 41,8 procent. I United Minds mätning igår fick socialdemokraterna 26,5 procent, vilket är deras lägsta stöd någonsin.

Om ni ser några människor komma springande på stan, är de antagligen på väg bort från den socialdemokratiska valstugan.

2010-09-12

Allianssegern allt närmare

Som jag skrev igår, har den Sifomätning som publiceras i Svenska Dagbladet idag stort symbolvärde. En fortsatt framgång för Alliansen skulle innebära att luften går ur den rödgröna valrörelsen. Skulle de rödgröna börja hämta in Alliansens försprång vore det däremot match igen.

Och vad säger då dagens Sifomätning? Jo, Alliansen går fortsatt framåt och leder nu med nästan tio (10) procentenheter! Det får nog anses vara kört för de rödgröna nu. Precis allting pekar mot fyra år till för Alliansregeringen.

Både Folkpartiet och Kristdemokraterna går framåt. Det är bra för sammanhållningen i Alliansen att även de mindre partierna ökar. Enda orosmomentet är att Centerpartiet ligger på en mycket låg nivå. Centern behöver en valspurt den sista veckan.

Sanningen om kortskandalen

I filmen "Wag the dog" har den amerikanske presidenten stora problem på grund av en sexskandal. För att få bort uppmärksamheten från detta skapar Vita Huset en historia om ett krigshot från Albanien. Efter ett tag får Albanienhistorien eget liv, och alla är övertygade om att det är sant.

Det är väl samma sak med Mona Sahlin. Få tycks idag minnas vad Sahlinaffären på 1990-talet handlade om. Det socialdemokratiska partiet lyckades så väl med sin desinformation, att de flesta idag tror att det handlar om att Mona Sahlin köpte en Toblerone. Det kallas för "Tobleroneaffären." Men det handlade inte om en chokladbit!!! Mona Sahlin använde statens kreditkort för egna utgifter, hon jagades av kronofogden därför att hon struntade i att betala TV-licensen (sic!), dagisavgifter och p-böter. Senare missskötte hon sitt eget företag så allvarligt, att hon var tvungen att likvidera det. Expressen har gjort en sammanställning av vad som hände. Läs den!

2010-09-11

I morgon är det en vecka kvar!

I morgon är det precis en vecka kvar till valet. Ja, till den "riktiga" valdagen alltså. Många har ju redan förhandsröstat, men jag väntar till valdagen. Det känns lite högtidligare att få gå iväg då och rösta. Som barn följde jag med mina föräldrar på valdagen när de skulle rösta, och det var lite speciellt.

Jag utgår från att det publiceras en Sifomätning i morgon. Den mätningen kommer säkert att uppmärksammas stort i media. Traditionellt har Sifo stort förtroende vad gäller väljarundersökningar. Antagligen för att de är äldst på området. Om de är bättre än andra institut på att mäta väljaropinionen är jag mer osäker på.

I vilket fall som helst emotses morgondagens mätning med stor spänning. Om Sifo en vecka före valet bekräftar sin egen mätning för en vecka sedan, där Alliansen hade ett övertag på 6,4 procentenheter, så kommer nog luften att gå ur den rödgröna valrörelsen. Axlarna på valarbetarna på Stora Torget i Karlstad kommer om möjligt att sjunka ännu djupare. Skulle däremot de rödgröna ha hämtat in en stor del av försprånget, så kommer spänningen att vara oliiidlig, som Peter Harryson skulle säga.

Omskärelsediskussionen

Idag skriver VF om mitt motstånd mot att landstinget ska kunna utföra omskärelser på småpojkar utan att det är medicinskt motiverat. Det vore verkligen bra om den här viktiga frågan kunde uppmärksammas mer.

Här har jag skrivit om det förut.

2010-09-10

Kraftig ledning för Alliansen

Dagens opinionsmätning från Synovate, som publicerades i DN idag, ger Alliansen en kraftig ledning. De fyra regeringspartierna får tillsammans 50,5 procent, mot de rödgrönas 42,2. Skillnaden är sålunda 8,3 procentenheter. Oroande är dock att Sverigedemokraterna får 6,0 procent. Det behövs inte stora förändringar för att regeringen ska förlora sin majoritet. Om Sd skulle hamna utanför riksdagen, får regeringen däremot en stor majoritet i riksdagen, enligt Synovate.

2010-09-09

Skydda barnen!

Idag är en av mina personvalsannonser med i NWT. Under rubriken "Skydda barnen" har jag skrivit: "Landstinget ska inte utföra omskärelser av småpojkar, om det inte är medicinskt motiverat."

Ganska självklart egentligen. Jag vet att det finns religioner som kräver att man skär bort förhuden på pojkar och män, men måste man göra det mot små försvarslösa barn? Varför inte vänta tills man är 18 år och kan bestämma själv?

I landstingsfullmäktige har jag motionerat om att landstinget inte ska utföra omskärelser av unga pojkar, om det inte är medicinskt motiverat. Fortfarande är motionen inte behandlad. Den anses väl för känslig...

Det finns fler som tycker att frågan är känslig. I min personvalsfolder har jag med texten också. Jag ville ha med den i "Karlstadsliberalen", den tidning som Folkpartiet i Karlstad skickade ut till alla hushåll. Men se det var känsligt det. Vår riksdagsledamot Nina Larsson mejlade mig omedelbart och bad mig stryka texten. Det kunde bli känsligt för Jan Björklund under valrörelsen.

Känsligt för Jan Björklund? Han som går ut i valrörelsen och kräver burkaförbud i klassrummet. (Jag håller med honom.)

Religionsfriheten är jätteviktig, men det är barnens rättigheter också! Det är inte präster, imamer och rabbiner som är de svagaste i samhället, utan barnen. Och ska jag välja, tänker jag konsekvent ställa mig på barnens sida!

För övrigt är det många landsting som inte vill utföra de här stympningarna, som vi har kunnat läsa i DN.

Stora skillnader mellan blocken i Karlstad

Medan det mesta mediala intresset kretsar kring riksdagsvalet, pågår samtidigt en kommunal valrörelse. I 290 kommuner ska väljarna utse nya kommunfullmäktige.
I många kommuner har valet ingen större betydelse för vilka som ska styra i kommunhuset. Samma parti eller partier styr, som har regerat kommunen i många decennier. Valet handlar bara om hur stor majoriteten kommer att bli.
Men det finns också kommuner där regeringsmakten verkligen står på spel i varje val. En sådan kommun är Karlstad. Sedan 1982 har de som styrt kommunen förlorat valet varje gång, utom i valet 2006. Skulle trenden från de senaste årtiondena stå sig, kommer vi att få ett maktskifte i Karlstad i år.
Visserligen sade en Synovateundersökning att de rödgröna skulle vinna i Karlstad, men det är mycket osäkert om Synovate har förmågan att mäta lokala väljaropinioner.
Är det då någon skillnad, om de rödgröna eller Allians för Karlstad får styra Karlstad under den kommande fyraårsperioden? Ja, det märks tydligt hur olika man prioriterar den kommunala verksamheten, när man ser vad partierna går till val på.
De borgerliga lade nyligen fram förslag om nya satsningar inom äldreomsorgen. Sex miljoner vill de borgerliga lägga på äldreboendena, så att bemanningen där kan ökas. Detta är en mycket angelägen fråga, som visar att de borgerliga värnar om våra äldsta medborgare. Dessa som är en del av vad Folkpartiet brukar kalla det glömda Sverige.
Tidigare har Allians för Karlstad lag fram förslag om en ”tak över huvudet-garanti”, för att se till att kommunens hemlösa ska ha någonstans att sova om nätterna.
Mot detta kan ställas de rödgrönas jättesatsningar på blomsteruppsättningar i centrum.
Förslaget står i bjärt kontrast till de rödgrönas senaste utspel i Karlstad. Om de rödgröna får fortsätta att styra kommunen, kommer man att lägga två miljoner på gratis resor med stadsbussarna på lördagarna.
Detta är en ”reform” som inte gynnar någon av de svagaste grupperna i kommunen. Varför i all världen skulle det vara speciellt angeläget att bussåkandet är gratis just på lördagarna, när alla som åker till och från jobbet på exempelvis tisdagar måste lösa biljett?
Dessutom ökar förslaget orättvisorna inom kommunen. Alla bor inte inom de områden där statsbussarna kör. De boende i Väse, Skattkärr, Vålberg och Molkom har ingen som helst nytta av att det blir gratis lördagsturer på stadsbussarna. Invånarna där får vackert finna sig i att betala även på lördagarna, om de vill ta bussen in till stan.
Då är Allians för Karlstads förslag om att satsa på lokaltrafik till Skattkärr ett betydligt mer framsynt förslag, som syftar till att knyta ihop hela kommunen.
De rödgröna i Karlstad tycker om att lägga förslag på saker som syns och som ger genomslag i media. Mot detta ställer de borgerliga en politik som vänder sig till de utsatta grupper, som inte är röststarka och som inte märks i tidningar och i radio och TV.
Karlstadsborna har ett viktigt val nästa söndag. Behålla den nuvarande, trötta rödgröna koalitionen, eller byta till en Allians som tar ansvar för alla kommuninnevånare.

2010-09-05

Nya ljusa siffror

Dagens Sifo visar att Alliansen behåller ett kraftigt övertag i opinionen. Socialdemokraterna uppvisar sitt sämsta väljarstöd sedan 1997. Sverigedemokraterna ligger klart under spärren till Riksdagen. Skulle detta bli valresultatet, kommer regeringen att få en kraftigt förstärkt majoritet i Riksdagen.

2010-09-02

Skräcksiffror för de borgerliga i Karlstad

Som karlstadsborna väljer, så väljer Sverige. Detta har varit något av en sanning de senaste åren. Om man ser på hur riksdagsrösterna fördelade sig i Karlstads kommun, har de inte skiljt sig nämnvärd mot resultatet på riksplanet för respektive parti de senaste tre valen.
Eftersom alla opinionsinstitut just nu visar på en klar ledning för de borgerliga över de rödgröna, så borde alla Alliansvänner i Karlstad vara glada nu. Om Karlstad och Riket följs åt även i detta val, så borde chansen till ett maktskifte i Karlstad vara mycket stor.
Nu är dock verkligheten inte så enkel. Riksdagsval och kommunalval är två olika saker. I valet 2006 gjorde socialdemokraterna i Karlstad ett klart bättre kommunalval än riksdagsval och den rödgröna koalitionen blev omvald. Lena Melesjö Windahl tycks ha varit mer populär än Göran Persson. Det är inte alls säkert att hon, när karlstadsborna går till valurnorna om drygt två veckor, är samma sorts sänke för sitt parti som vad Mona Sahlin är på riksplanet.
Fokus.se lät genomföra en opinionsundersökning i Karlstad inför förra valet. Denna undersökning visade på en klar övervikt för Alliansen, och som bekant vann de borgerliga valet. Därför har fokus.se även inför årets val undersökt karlstadsbornas partisympatier. Resultatet är nedslående för de borgerliga. Både centern och kristdemokraterna ligger klart under fyraprocentspärren, medan socialdemokraterna ligger långt över de siffror som redovisas i de riksomfattande väljarundersökningarna. De rödgröna skulle därför vinna en jordskredsseger, om karlstadsundersökningen skulle avspegla det kommande valresultatet i riket.
Tack och lov finns det mängder av saker som talar emot detta. Vi vet inte hur bra Synovate, som genomförde mätningen, är på att mäta lokala opinioner. 2006 var det Demoskop som gjorde undersökningen. Siffrorna kan således vara helt fel.
Det kan också vara så att Karlstad och riket inte längre följs åt. Socialdemokraterna har råkat ut för en massiv väljarflykt i storstäderna. Där ligger partiet långt under riksgenomsnittet. Då måste man ligga högre någon annanstans, och det är inte otroligt att man därför har betydligt högre väljartal i skogslänen.
För borgerliga sympatisörer i Karlstad är naturligtvis den senare förklaringsmodellen oroande. Om Karlstad i år går på tvärs mot rikstrenden, riskerar de borgerliga en kraftig förlust i Karlstad.
Lokala valarbetare kan inte på egen hand höja riksdagsresultatet i någon större utsträckning. För de borgerliga i Karlstad gäller det snarare att ägna de två sista veckorna före valet åt att kraftfullt bedriva en kommunal valrörelse. Det finns numera stora möjligheter att påverka de kommunala valresultaten, eftersom väljarna i mycket högre utsträckning än tidigare röstar på olika partier i de tre valen. Det visar ju bland annat valresultatet i Karlstad 2006.
Alliansregeringen har lyckats med att ingjuta framtidshopp hos svenska folket. Svenskarna ser ännu ljusare tider framför sig, och inser att Alliansregeringen är bäst på att driva en politik för tillväxt och välfärd.
Detta måste vara de lokala Alliansföreträdarnas uppgift i slutspurten av valrörelsen. Att visa att ett borgerligt styre i Karlstad är bättre på att skapa framtidstro och tillväxt än den trötta rödgröna koalition, som idag styr i Stadshuset.

2010-09-01

Bättre och bättre dag för dag...

Sveriges ekonomi blir bara bättre och bättre. Fler får jobb och ekonomin växer. Det berättar Konjunkturinstitutet i en rapport, som refereras här. "Den kraftiga uppgången i arbetskraftsdeltagandet 2010-2012 följer också av att reformer som jobbskatteavdrag och förändrad sjukförsäkring förutses öka arbetskraften", skriver KI.

Inte konstigt då att stödet för Alliansregeringen hela tiden ökar! 

Helt sanslöst!

Socialdemokraterna i Stockholm har en kandidat på andra plats på fullmäktigelistan som heter Abdo Goriya. Denne är misstänkt för människorov, men det hindrar inte hans kandidatur. Hmm, hade han varit misstänkt för sexköp, så hade han aldrig fått stå kvar på listan. Men nu handlade det bara om människorov...
Läs mera här.

Opinionsundersökningarna duggar tätt

Nu kommer det opinionsmätningar nästan varje dag. Det är inte lätt att veta vilken man ska tro på. Det bästa är nog att väga samman de olika mätningarna, vilket svt.se gör här. I skrivande stund leder Alliansen med 49,1 % mot de rödgrönas 44,0 %.

Visan om Mona

En visa om kvinnan som kan bli Sveriges statsminister, om olyckan är framme den 19 september.